Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, öğrenci odaklı, uygulamalı eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme modeli ile geleceğin denizcilerini yetiştiriyor.
Öğrencilerine, meziyetlerini geliştirecekleri, mesleki tecrübe edinecekleri, sosyokültürel ve sportif bireyler olarak yetişmelerine yönelik faaliyetleri ile fark oluşturan Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, yetkin akademik kadrosu, fiziksel ve ileri teknolojik altyapısı, sosyal ve sportif olanakları, uygulamaya yönelik eğitim anlayışı ile hem özel hem de kamuya nitelikli bireyler kazandırıyor.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizin genç akademik birimlerinden olan Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, hem teorik hem de uygulamalı eğitim öğretim olanakları ile dikkat çekiyor. Gençlerimize sualtı dünyasının kapılarını aralayan bu birimimiz çok yönlü eğitim olanaklarıyla öne çıkıyor. Dünya standartları kalitesindeki mezunları ile ülkemiz denizciliğine katkı sunuyor” dedi.
Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celalettin Aydın, “Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu (UDMYO), 2013 yılında kurulmuştur. Ön lisans eğitimi veren kurumumuz Deniz Ulaştırma ve İşletme ve Sualtı Teknolojisi programlarında aktif olarak eğitim vermektedir. Her iki programımız Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından akreditedir. Öğrencilerimiz bu programa kayıtlanma aşamasında sağlık belgelerini ibraz etmek zorundadır. Üniversite yerleştirme puan sıralamasında Deniz Ulaştırma ve İşletme programı devlet üniversitelerinde örgün eğitimde ilk sırada yer almaktadır. Sualtı Teknolojisi programımız ise yine devlet ve özel üniversitelerde örgün ve ikinci eğitimde en yüksek puanla öğrenci almaktadır” diye konuştu.
Meslek Yüksekokulunun öğrencilerine kazandırdığı yeterliliklerden bahseden Prof. Dr. Celalettin Aydın, “Deniz Ulaştırma ve İşletme Programından mezun olan öğrencilerimiz Vardiya Zabiti yeterliliği belgesi almaya hak kazanarak Türk ve yabancı bayraklı gemilerde zabit olarak çalışabilmektedirler. Bu programımızın bünyesinde uluslararası eğitim standartlarına uygun Köprüüstü Seyir Simülatörü mevcuttur. Denizde Canlı Kalabilme ve Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Eğitim Merkezi ile Yangınla Mücadele Eğitim Merkezi bulunmaktadır. UDMYO, tayfa, balıkçı ve yat kaptanı gemi adamlarına yönelik düzenlenen Denizde Güvenlik Yenileme (STCW) eğitimleri ile denizcilik alanında gemi adamlarının sertifikasyonu yeterliği bulunmaktadır. Bu eğitimler 2022 yılından beri verilmektedir. Sualtı Teknolojisi programı, Ege Bölgesinde Profesyonel Balık Adam Ehliyeti vermeye yeterliliği olan tek meslek yüksekokulu olup mezun öğrencilerimiz birinci sınıf balık adam olarak çalışabilmektedir. UDMYO, sualtı araştırma uygulama merkezi ile birlikte Türk Loydu yeterliliği alan ilk üniversite olmuştur. Bu yeterlilikle Gemilerin Sualtı Sörveyi yapılabilmektedir. UDMYO’da kesme kaynak kursları verilebilmekte ve Türk Loydu onaylı sertifikasyon verilmektedir. Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi ile birlikte TSSF onaylı CMAS 1, 2 ve 3 yıldız balık adam yeterliliği vermeye yetkilidir. Meslek Yüksekokulumuz verdiği eğitimlerin yanında sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çok sayıda projeye imza atmaktadır. Bunların arasında ‘Liseliler Denizciliği Öğreniyor, Sualtında Engel Yok’ gibi projeler yer almaktadır. EGESEM ile yürütülen sertifikasyon kapsamında öğrencilerimize 627 sertifika kazandırılmıştır. Bu sayı 2024 yılında 1000 olarak hedeflenmiştir. Sağlık turizmine yönelik olarak protokol imzalanarak endüstri projesi yapılmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı EGE-UDMYO laboratuvarı 2023 yılı içerisinde kurulmuş olup, ilgili paydaşlarla malzeme testleri yapılmaktadır” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
23 Aralık 2024SPOR
23 Aralık 2024GÜNDEM
23 Aralık 2024SPOR
23 Aralık 2024SPOR
23 Aralık 2024GÜNDEM
23 Aralık 2024GÜNDEM
23 Aralık 2024